ナナイの大冒険

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チリコンカン レシピ 簡単につくれちゃいますよ

2022/01/23
イケメン過ぎて声のかけられない店員さん
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チリコンカーニ 別名チリコンカン ご飯に合うメキシコ料理




今日はキドニービーンズをたっぷりと使ったチリコンカンの簡単レシピのご紹介です。
メキシコの料理です。なので当然辛いです。キドニービーンズは日本のインゲン豆ととてもよく似ていますが、食感も味も違います。

挽肉と合います、癖になる優しい味です。

チリコンカンは日本で呼ぶ料理の名前ですが、米国に長く住んでいた私ことナナイにとっては『チリコンカーニ』という名前が馴染みがあります。

チリコンカーニ4

今日は朝からヘビーな食事の『チリコンカン』正式名は、チリコンカーニを作ってしまったので、ご紹介です。
朝からエネルギーを使う方にはいいかもしれません。

ビジュアルアートのクリエーターは朝から力仕事する方も大勢います、壁画を描いたり、2mx3mのキャンバスを大工さん並みにのこぎりで切って製作したりと・・。それから石材運びとかね。紙がつまった段ボールを運ぶのが一苦労です。段ボールは再利用するので傷はできるだけつけずに運ぶ上に重いです。大工さんや運送屋さんも同じですね。

そして、今はコロナ禍なのでそういったクリエーター活動を自粛して、副業に専念するかたも増えているようです。

色んな意味を込めて筆者ナナイは、あらゆる職業の方や受験生も応援していきたいので、チリコンカーニを今日は作ってみましたので、メキシコ人のリアリアフレからならったホームメイドレシピ参考にしながら作ったものを載せます。

米国のアイビーリーグの学生(ハーバードスタンフォードコロンビアMITプリンストン、エール、ブラウンなど)もカフェエリアや自炊でよく食べているものです。受験を控えているお子様のお夜食にもいかがでしょうか?
日本人がとっても少ないので身バレしてしまうために本名自粛してます。特に女子は、10%もいなかったです。すみません。
湘南高校にお受験控えている方に朗報です。MITの大学院に神奈川県の名門高湘南高校から某有名私立大米国のを首席で卒業してマサチューセッツ工科大学に直接進学したかたが過去に男子の友人でおりました。チリコンカーニ自炊で食べてました。おわかりかと存じますが、東大に入るよりも遥に難しい、MIT。東大で首席で卒業する実力があっても運がよくないと希望の研究室に入れないのです。

今の状況はよくわからないのですが、過去には米国の大学に余裕でついているような学習指導ができる教師が、湘南高校には多数在籍していました。現在について直接ご相談されてくださいませ。

前置きは長くなりましたが、お百度まわりのかわりに、チリコンカー二にあやかってみるのはいかがでしょうか?

チリコンカーニとは、メキシコ料理でメキシコでスペイン語で呼ばれている料理の名前です。日本語ではチリコンカンと呼ばれています。メキシコでは国民的料理ですが、日本では東京や横浜、名古屋、大阪、神戸、福岡などの首都圏では割合人気で材料など不自由しないと思われます。日本の田舎ですと、料理の材料を探すにも一苦労。でも時々無性に食べたくなる、辛い豆カレーのような存在です。多めに作って、トルテーヤートとサラダに巻いて食べたりと色々とアレンジできます。
一番いいのは、ライスと一緒にですね。ご飯と相性抜群です。

簡単チリコンカーニの作り方

材料 4人分 大き目の鍋1個分
  • 玉ねぎ 大の半分か中1を薄くスライス
  • 挽肉 合い挽きでもなんでも 300g~400g 作る前に塩コショウと砂糖を小さじ1で混ぜて、冷蔵庫で1時間以上寝かせる。これは、安いお肉を美味しくさせるためのコツです。日本産の牛肉の合い挽きならば気にしないでOK。
  • マッシュルーム1こをスライス
  • イタリアンハーブミックス あれば 適量
  • 塩コショウ
  • スパイス 好みのもの
  • カゴメ基本のトマトソース1缶かトマトピューレかトマトの湯剥きを1缶以上 適量
  • ブラックビーンズを1缶かキドニービーンズを1缶
  • パルメザンチーズ 仕上げに少々 今回は明治のパルメザンチーズを2かけらほど使用 画像をよくみてくださいませ。
  • ハラペーニョかハラペーニョ・タバスコもしく唐辛子

チリコンカーニ1

チリコンカーニ2

チリコンカーニ3

チリコンカーニ調理の順序

  1. 玉ねぎ、合い挽き肉を焦がさないようにオリーブオイル大さじ2程度と炒める。
  2. 炒めたら、カゴメの基本のトマトソースとブラックビーンズかキドニービーンズを1缶ずつ加え、砂糖小さじ1、塩コショウやスパイスで適当に味付けします。←ここがポイント ハラペーニョがあれば1と一緒に細かく切って炒めます。(日本だと新鮮なものをゲットするのは冬には困難なのでタバスコ・ハラペーニョか瓶詰ハラペーニョを若干入れます。)
  3. ゆっくりと10分ほど煮込んだから、最後の仕上げにタバスコ(ハラペーニョ)を加えます。
  4. これで完成。ご飯の上にチリコンカーニをかけましょう。お好みでパルメザンチーズを乗せましょう。
アレンジレシピ、チリドックとして、ホットドックの上にかけても美味しいですよ。



ハラペーニュがないの?漫画




スーパー三和 ららぽーと沼津店 のクチコミ 作成者: Reli Leli

スーパー三和 ららぽーと沼津店 のクチコミ 作成者: ナナイミゲル

スーパー三和 ららぽーと沼津店 のクチコミ 作成者: さんたサンタ






スーパー三和 ららぽーと沼津店

筆者ナナイがおやつの材料を購入している場所です。この他にも利用しているお店は近隣に沢山ありますが、こちらのお店は静岡県初の出店なので応援しています。
信用を短期間で築くことは難しいので皆さんでクチコミを広げてあげてくださいませ。m(__)m

Heartful SANWA スーパー三和の人気が急上昇して居ます、節分とバレンタインも皆さんで是非応援してあげてください。
祝🥰14万人突破Googel Map訪問人数 2022年1月23日現在

登場人物漫画1


🏠 〒410-0302 静岡県沼津市東椎路東荒301-3
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前回ご好評をいただいているゴディバシリーズの記事になります。
ゴディバクールイユニーク2022年版 スーパーで買えるゴディバチョコと直営店では何が違うの?




Chili con carnitas, also known as chili con carnitas, Mexican food that goes well with rice at Lalaport Sanwa



It's the 23rd of January. It's a great day.
February 22, 2022 may also be a great word day.



Today I made a heavy meal of chili con carnitas in the morning, so here it is.
It's good for those who use their energy in the morning.

There are many visual art creators who do hard work in the morning, painting murals, sawing 2m x 3m canvases like a carpenter.... Then there are the stone carriers. It's hard work to carry cardboard filled with paper. Since the cardboard is to be reused, it has to be carried with as little damage as possible, and it is heavy. It's the same for carpenters and transporters.

And now, because of the Corona disaster, more and more people seem to be refraining from such creative activities and focusing on side jobs.

So I made chili con carnitas today, using a homemade recipe I learned from a Mexican realiafresco.

Ivy League students in the U.S. (Harvard, Stanford, Columbia, MIT, Princeton, Yale, Brown, etc.) often eat this dish in café areas or at their own restaurants. It's also a good choice for children who are preparing for exams.
There are very few Japanese people here, so I'm refraining from using my real name to avoid being identified. Especially for girls, there were less than 10%. I'm sorry.
For those of you who are preparing to take the entrance exam to Shonan High School, I have good news for you: one of my male friends graduated from Shonan High School to MIT graduate school at the top of his class from a famous private university in the U.S. and went directly to MIT. He used to cook his own chili con carnitas. As you can see, it is much harder to get into MIT than it is to get into Tokyo University, and even if you have the ability to graduate at the top of your class at Tokyo University, you need to be lucky to get into the laboratory of your choice.

I'm sorry for the lengthy preamble, but instead of going to Ohyaku, why don't you try Chili Congkani?

Chili con carnitas is the name of a Mexican dish that is called in Spanish in Mexico. In Japanese, it is called chili con carne. Chili con carne is a national dish in Mexico, but in Japan, it is very popular in metropolitan areas such as Tokyo, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, and Fukuoka, and there is no shortage of ingredients. In the countryside of Japan, it is difficult to find ingredients for the dish. However, it is like a spicy bean curry that I sometimes want to eat. You can make a lot of it and arrange it in various ways, such as wrapping it around a salad with tortillate.
The best way is to serve it with rice. It goes very well with rice.




How to Make Chili Con Carne

Ingredients: 4 servings, 1 large pot
  • Half of a large onion or 1 medium onion, thinly sliced
  • Ground meat Any kind of ground meat 300g-400g Mix salt and pepper with 1 teaspoon of sugar before cooking and let it sit in the refrigerator for at least an hour. This is a trick to make cheap meat taste better. If it is Japanese ground beef, don't worry about it.
  • 1 small mushroom, sliced
  • Italian herb mix, if available, to taste
  • Salt and pepper
  • Spices, to taste
  • 1 can of Kagome's Basic Tomato Sauce or at least 1 can of tomato puree or hot water-peeled tomatoes, to taste
  • 1 can of black beans or 1 can of kidney beans
  • A pinch of Parmesan cheese to finish I used about 2 tablespoons of Meiji Parmesan cheese. Please look at the picture carefully.
  • Jalapeño or jalapeño Tabasco or chili pepper


Chili con carne cooking order
  1. Saute onion and ground meat with about 2 tablespoons of olive oil so as not to burn.
  2. Once sautéed, add Kagome's basic tomato sauce and one can each of black or kidney beans, 1 teaspoon of sugar, and salt and pepper or spices to taste as desired. ←If you have jalapenos, cut them into small pieces and fry them. (In Japan, it is difficult to get fresh ones in winter, so I add some Tabasco jalapenos or bottled jalapenos.)
  3. Cook slowly for about 10 minutes, then add the Tabasco (jalapeno) for the final touch.
  4. Now it's done. Pour the chili con carnitas over the rice. Top with Parmesan cheese if you like.
You can also serve it on top of hotdogs as an arranged recipe, chili dogs.
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