ナナイの大冒険

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キリと青のりと鰹節のコラボレーション和風カナッペ とっても美味しくて一推し!三和沼津店

2022/01/11
自然食品・プロバイオテクスなグルメレシピ
キリ 青のり 鰹節 海老 Kiri クリームチーズ カナッペ 三和沼津店
kirikanape5.jpg

キリと青のりと鰹節のコラボレーション和風カナッペ

フランス産のクリームチーズKiriキリで今回は人気のおやつ『カナッペ』を作ってみました。

材料
  • Kiri キリ クリームチーズ2ポーションを適当に等分する。上手な作り方は画像参照
  • かつおぶし 適量 大袋がお得
  • 青のり 適量
  • 塩コショウ
  • ブルドックとんかつソース、もしくはオタフクソース
  • フランスパン・バケット 銘柄はお好きなもので 1㎝未満にスライス
  • パナイ海老 2匹を半分に薄くする カナッペ4個分になる (背筋の背わたをとって皮をむきます)
  • キュウリ1本の半分 スライサーで薄くする


こちらの空き瓶には青のりをいれてあります。
材料一覧の画像
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  1. Kiri キリのクリームチーズには味がほとんどついていないので、軽く塩コショウします。推進 
  2. 1個目のポーションはとんかつソースを薄く両面に塗ってから鰹節を両面にかけます。
  3. 2個目のポーションは薄く塩コショウしてから青のりをかけます。
kirikanape2.jpg

かつおぶしの上手なかけかた。クリームチーズはべたつくのでシールがわりに鰹節をかけてください。

kirikatsuobushi1.jpg

薄くスライスしたフランスパンに、フランスパンは穴ばかりなので、キュウリをスライスしたのを乗せます。
そのあと先ほどのチーズを小さくナイフで切って、上に乗せます。

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青のりチーズの上にはお湯で湯がいた海老がいいです。沸騰したお湯に10秒さらしています。それで充分です。きれいなピンク色になります。お好みで、ホタテやシーチキンを乗せるのもありでしょう。


kirikanape4.jpg
出来上がり完成画像。おやつや受験勉強の夜食。
お友達とのアフタヌーンティーや、ちょっとしたランチ、お酒のおつまみにぴったりです。
クリームチーズに鰹節って合うのね。(((o(*゚▽゚*)o)))



katatsumurimannga1.jpg
この漫画の登場人物はフィクションです。会話などは実際にはないものです。筆者ナナイ



スーパー三和 ららぽーと沼津店 のクチコミ 作成者: Reli Leli

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スーパー三和 ららぽーと沼津店
筆者ナナイがおやつの材料を購入している場所です。この他にも利用しているお店は近隣に沢山ありますが、こちらのお店は静岡県初の出店なので応援しています。



🏠 〒410-0302 静岡県沼津市東椎路東荒301-3
☎ 055-957-3000


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Japanese canapés with kiri, aonori and dried bonito flakes Very tasty and highly recommended!

Japanese Canapés with Kiri, Aonori and Bonito Flakes

This time, I made a popular snack "canapé" with Kiri Kiri, a French cream cheese.

Ingredients

kirikanape1.jpg
  • 2 portions of Kiri Kiri cream cheese, divided equally. See the picture for how to make it well.
  • bonito flakes, to taste: large bag is good value
  • Japanese green laver, to taste: Aonori
  • salt and pepper
  • Bulldog Tonkatsu Sauce or Otafuku Sauce
  • Flan bread bucket, whatever brand you like, sliced into less than 1cm pieces
  • 2 Panai shrimp, thinly sliced in half Makes 4 canapés (remove the dorsal gut and peel)
  • Half of a cucumber, thinned with a slicer
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  • Kiri Kiri cream cheese has very little flavor, so lightly salt and pepper it. Propulsion 
  • For the first portion, spread a thin layer of tonkatsu sauce on both sides, then sprinkle bonito flakes on both sides.
  • The second portion is lightly salted and peppered, then sprinkled with green laver.

This is a good way to use bonito flakes. The cream cheese will be sticky, so instead of sealing it, put bonito flakes on it.

kirikatsuobushi1.jpg

Place a slice of cucumber on thinly sliced French bread, since French bread is full of holes.
After that, cut the cheese into small pieces with a knife and put it on top.

I like to use shrimp boiled in hot water on top of the green seaweed cheese. I soak them in boiling water for 10 seconds. That should be enough. It will turn a beautiful pink color. If you like, you can also put scallops or sea chicken on top.

This is perfect for afternoon tea with friends, a quick lunch, or a snack with drinks.

Cream cheese and dried bonito flakes go well together, don't they? (((o(*▽゚*)o)))

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