パープルカリフラワーを使ったおしゃれなトリコロールカラーの地中海風サラダうどん
『地中海風サラダうどん』の特集を致します。
今回と2回に分けます。今回は『パープルカリフラワーを使ったおしゃれなトリコロールカラーの地中海風サラダうどん』で次回作は『もっとゴージャスな地中海風おもてなし専用パステルカラーのサラダうどん』です。みなさまもご期待に応えられるように、たかみえできるような画像となっておりますので、両方とも是非お楽しみください。
今回は素材にフランス産のベル社から出ている(日本だと伊藤ハム ベル・ジャポンから)ベル ラッフィングカウのキューブを使いました。チーズに既に味がついているので、とっても簡単。日本人になじみのある味です。トマトをのせたうどんにも合うのです。また半熟卵を1個乗せたら、2度楽しめる味になっています。二度おいしいのは嬉しい🥰
今回は簡単だけどゴージャス感があるランチレシピにしてみました。
是非おもてなしにいかがですか?もちろん自分へのご褒美にも。

今回は、今が旬の徳島県産パープルカリフラワー、バイオレットクインなどを使っております。今日はフランスの国旗トリコロールカラーの青を基調としたデザインです。
なかなか自然界のお野菜の色や食材で青というのは難しく、出せない色でしたが、工夫をした結果、このパープルカリフラワーで見事成功。
コツもちょっと書きました。お料理研究に是非お役立てください。それではどうぞ。
パープルカリフラワーを使ったおしゃれなトリコロールカラーの地中海風サラダうどん
調理時間は15分程度 うどんを茹でて、既に調理済みのお野菜があれば5分で完成です。

パープルカリフラワーとバイオレットクインのゆで方
大まかに二通りあります
1種類目:お湯1リットルに対して小さじ1程度の塩を入れて5分茹でる。ゆで汁に沢山の紫の色素がでますが、カリフラワーは青色に変色。これがトリコロールカラーです。今回の素材の主役です。
2種類目:電子レンジで、小分けに切ったカリフラワーを2分ほど500ワットでチンします。カリフラワーは紫色のままです。こちらは次回の特集で使います。

地中海風うどんの材料
作り方
1. 最初にお湯を茹でてうどんを人数分熱湯に通し、ちょうどいい硬さになったら器にそれぞれわけて盛り付けます。トングなどで上手にとります。煮汁はすてません。
2.1の煮汁でポーチドエッグを作ります。ポーチドエッグは、鍋を箸などで円状にぐるっとまわしながら、卵を割って中身を入れると簡単にできます。1個につき2分程度。できあがったらうどんを盛り付けた器に優しく置きます。半熟卵がいいのです。
3.ここからが本番、画像をみながら飾ってください。
ヒント:ベルのクリームチーズは半分に切りました。スライスしたミニトマトの上にやさしく置きます。
4.それでは召し上がってください。


おやつとおつまみのアイデア
残ったトリコロールカラーのカリフラワーとベルクリームチーズとベビーリーフを使ってミニバイトを作ってみましょう。またスーパー三和で人気のデニッシュ食パンを細くスライスすればおやつにもなります。彩がきれいで華やかなおやつタイムになりますよ。画像を是非ご参考に


Good afternoon, everyone. Thank you for your patience. It's been quite a few days since the announcement of the next issue, but we will be featuring "Mediterranean Salad Udon". I'll divide it into two parts. This time it will be "Tricolor Mediterranean Salad Udon with Purple Cauliflower", and the next one will be "More Gorgeous Mediterranean Salad Udon with Pastel Colors for Hospitality". The next one will be "More Gorgeous Pastel Color Salad Udon for Mediterranean Hospitality".
This time, we are using purple cauliflower and violet quince, both of which are in season right now in Tokushima Prefecture. Today's design is based on the blue color of the French flag tricolor.
It was difficult to find a natural vegetable or food color that was blue, but after much effort, we succeeded with this purple cauliflower.
I've also written a few tips. I hope you will find it useful in your cooking research. So here you go.
Tricolor Mediterranean Salad Udon with Purple Cauliflower
Cooking time is about 15 minutes. Boil the udon and if you have already cooked vegetables, it will be ready in 5 minutes.
Boil Purple Cauliflower and Violet Quinns
There are two general ways to boil
The first kind: Boil for 5 minutes with about 1 teaspoon of salt per liter of water. The cauliflower will turn blue while the water will have a lot of purple pigment. This is the tricolor. This is the main ingredient of this project.
Second kind: In the microwave, cut the cauliflower into small pieces and microwave at 500 watts for 2 minutes. The cauliflower will remain purple. This one will be used in the next feature.
Ingredients for Japanese-style udon noodles
Boiled udon noodles (3 bags of udon noodles sold at supermarkets for around 100 yen, enough for several people, 1 ball for a girl, 2 balls for a boy)
Eggs
Bell cream cheese, to taste
small tomatoes (cherry 🍅 tomatoes in English)
A few baby leaves
ham, etc., as needed
Some boiled cauliflower (see picture)
Udon noodle soup (store-bought or homemade)
Western-style condensed mustard, dejon mustard, or wasabi, to tast
How to make
1.Boil the water first, then pour the udon noodles into the boiling water for the number of people, and when they are just the right consistency, divide them into bowls and serve. Use tongs to remove the noodles. Do not discard the cooking water.
2. Make poached eggs with the cooking water from 1. Poached eggs can be made easily by cracking the eggs with chopsticks while turning the pan in a circular motion. When done, place them gently on the bowl of udon noodles. Half-boiled eggs are the best.
3.This is where the real fun begins.
Tip: I cut Belle's cream cheese in half. Gently place it on top of the sliced small tomatoes.
4. Then, enjoy!
Snack and Pick-me-up Ideas
Use the leftover tricolor cauliflower, bell cream cheese and baby leaves to make mini bites. You can also slice the popular Danish bread from Super Sanwa into thin slices for a snack. It's a beautiful and colorful snack time. For picture reference
今年ブームな予感のメキシカン料理、アンチエイジングにいいと話題の、サーモン、チーズ、アボカド、ミント、鶏肉を利用した健康的なスナックを中心に記載しました。調理に手間をかけないことが、アンチエィジングの秘策だと、ハーバード大学医学部の専門家は唱えています。また油は、エキストラバージンオリーブオイルを使うことを推奨しています。
ナナイのカフェレシピ
今ブームのゴディバチョコレートを使った苺やアンチエィジングでブームなダークチョコを使ったレシピを中心に載せました。
今回と2回に分けます。今回は『パープルカリフラワーを使ったおしゃれなトリコロールカラーの地中海風サラダうどん』で次回作は『もっとゴージャスな地中海風おもてなし専用パステルカラーのサラダうどん』です。みなさまもご期待に応えられるように、たかみえできるような画像となっておりますので、両方とも是非お楽しみください。

今回は素材にフランス産のベル社から出ている(日本だと伊藤ハム ベル・ジャポンから)ベル ラッフィングカウのキューブを使いました。チーズに既に味がついているので、とっても簡単。日本人になじみのある味です。トマトをのせたうどんにも合うのです。また半熟卵を1個乗せたら、2度楽しめる味になっています。二度おいしいのは嬉しい🥰
今回は簡単だけどゴージャス感があるランチレシピにしてみました。
是非おもてなしにいかがですか?もちろん自分へのご褒美にも。

今回は、今が旬の徳島県産パープルカリフラワー、バイオレットクインなどを使っております。今日はフランスの国旗トリコロールカラーの青を基調としたデザインです。
なかなか自然界のお野菜の色や食材で青というのは難しく、出せない色でしたが、工夫をした結果、このパープルカリフラワーで見事成功。
コツもちょっと書きました。お料理研究に是非お役立てください。それではどうぞ。
パープルカリフラワーを使ったおしゃれなトリコロールカラーの地中海風サラダうどん
調理時間は15分程度 うどんを茹でて、既に調理済みのお野菜があれば5分で完成です。

パープルカリフラワーとバイオレットクインのゆで方
大まかに二通りあります
1種類目:お湯1リットルに対して小さじ1程度の塩を入れて5分茹でる。ゆで汁に沢山の紫の色素がでますが、カリフラワーは青色に変色。これがトリコロールカラーです。今回の素材の主役です。
2種類目:電子レンジで、小分けに切ったカリフラワーを2分ほど500ワットでチンします。カリフラワーは紫色のままです。こちらは次回の特集で使います。

地中海風うどんの材料
- ゆでうどん(スーパーで3袋100円前後で売っているもの人数分、女子なら一玉で一人分、男子なら二玉で一人分)
- 卵 1個X人数分
- ベルクリームチーズ 適量
- ミニトマト(チェリー🍅トマトと英語で言います)
- ベビーリーフ 適量
- ハムなど 適量
- 茹でたカリフラワー適量 画像参考
- うどんの汁(市販でも自作でも)
- 洋風練りからし、デジョンマスタード、もしくはわさび お好みで
作り方
1. 最初にお湯を茹でてうどんを人数分熱湯に通し、ちょうどいい硬さになったら器にそれぞれわけて盛り付けます。トングなどで上手にとります。煮汁はすてません。
2.1の煮汁でポーチドエッグを作ります。ポーチドエッグは、鍋を箸などで円状にぐるっとまわしながら、卵を割って中身を入れると簡単にできます。1個につき2分程度。できあがったらうどんを盛り付けた器に優しく置きます。半熟卵がいいのです。
3.ここからが本番、画像をみながら飾ってください。
ヒント:ベルのクリームチーズは半分に切りました。スライスしたミニトマトの上にやさしく置きます。
4.それでは召し上がってください。


おやつとおつまみのアイデア
残ったトリコロールカラーのカリフラワーとベルクリームチーズとベビーリーフを使ってミニバイトを作ってみましょう。またスーパー三和で人気のデニッシュ食パンを細くスライスすればおやつにもなります。彩がきれいで華やかなおやつタイムになりますよ。画像を是非ご参考に


Good afternoon, everyone. Thank you for your patience. It's been quite a few days since the announcement of the next issue, but we will be featuring "Mediterranean Salad Udon". I'll divide it into two parts. This time it will be "Tricolor Mediterranean Salad Udon with Purple Cauliflower", and the next one will be "More Gorgeous Mediterranean Salad Udon with Pastel Colors for Hospitality". The next one will be "More Gorgeous Pastel Color Salad Udon for Mediterranean Hospitality".
This time, we are using purple cauliflower and violet quince, both of which are in season right now in Tokushima Prefecture. Today's design is based on the blue color of the French flag tricolor.
It was difficult to find a natural vegetable or food color that was blue, but after much effort, we succeeded with this purple cauliflower.
I've also written a few tips. I hope you will find it useful in your cooking research. So here you go.

Tricolor Mediterranean Salad Udon with Purple Cauliflower
Cooking time is about 15 minutes. Boil the udon and if you have already cooked vegetables, it will be ready in 5 minutes.
Boil Purple Cauliflower and Violet Quinns
There are two general ways to boil
The first kind: Boil for 5 minutes with about 1 teaspoon of salt per liter of water. The cauliflower will turn blue while the water will have a lot of purple pigment. This is the tricolor. This is the main ingredient of this project.
Second kind: In the microwave, cut the cauliflower into small pieces and microwave at 500 watts for 2 minutes. The cauliflower will remain purple. This one will be used in the next feature.
Ingredients for Japanese-style udon noodles
Boiled udon noodles (3 bags of udon noodles sold at supermarkets for around 100 yen, enough for several people, 1 ball for a girl, 2 balls for a boy)
Eggs
Bell cream cheese, to taste
small tomatoes (cherry 🍅 tomatoes in English)
A few baby leaves
ham, etc., as needed
Some boiled cauliflower (see picture)
Udon noodle soup (store-bought or homemade)
Western-style condensed mustard, dejon mustard, or wasabi, to tast
How to make
1.Boil the water first, then pour the udon noodles into the boiling water for the number of people, and when they are just the right consistency, divide them into bowls and serve. Use tongs to remove the noodles. Do not discard the cooking water.
2. Make poached eggs with the cooking water from 1. Poached eggs can be made easily by cracking the eggs with chopsticks while turning the pan in a circular motion. When done, place them gently on the bowl of udon noodles. Half-boiled eggs are the best.
3.This is where the real fun begins.
Tip: I cut Belle's cream cheese in half. Gently place it on top of the sliced small tomatoes.
4. Then, enjoy!
Snack and Pick-me-up Ideas
Use the leftover tricolor cauliflower, bell cream cheese and baby leaves to make mini bites. You can also slice the popular Danish bread from Super Sanwa into thin slices for a snack. It's a beautiful and colorful snack time. For picture reference
ナナイのカフェレシピ
今年ブームな予感のメキシカン料理、アンチエイジングにいいと話題の、サーモン、チーズ、アボカド、ミント、鶏肉を利用した健康的なスナックを中心に記載しました。調理に手間をかけないことが、アンチエィジングの秘策だと、ハーバード大学医学部の専門家は唱えています。また油は、エキストラバージンオリーブオイルを使うことを推奨しています。
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