キリのクリームチーズと青のりで作るセレブ風プチ前菜 チコリポート
キリのクリームチーズと青のりで作るセレブ風プチ前菜『チコリボート』地中海風アペタイザー
チコリがいつももスーパーでおめにかけたので作ってみました。
チコリは経験上、冷蔵庫に入れておけば1か月半以上もつので、お店でみたら購入しておくと便利なお野菜です。
表面の葉っぱが3枚ほどうすい茶色で傷んでも、中身は大丈夫だったりします。
今日は、最近はまっている『キリ Kiri』と青のりのペーストをチコリに塗ってデコレーションを楽しんでみました。
もはやお料理というよりも、子供のシールを貼るような作業です。あるいみ別ゲーですね。
とても楽しいので、是非お子様とお菓子つくりのように楽しんでいただけたら幸いです。
お部屋の飾りつけにとおもって多めに紫カリフラワーやりんごをディスプレイしてもいいでしょう。
もう少しで成人式ですし、ちょっとしたおもてなしにも重宝します。
最近わたしのBLOGコーナーで頻繁に登場するベビーリーフも便利なお野菜パックのひとつです。綺麗にさらっと水洗いして、きちんと水気を切れば1週間は持ちます。もちろんタッパにいれて冷蔵庫保存です。これがレタスだとちぎったものは、1日たてば一部茶色とか紫に変色して見栄えがわるくなります。破棄しかありません。それがベビーリーフにはないのです。筆者ナナイのようなめんどくさい方にはいいかもしれません。

チコリボートとはチコリを船に見立てて、そこにいろいろ乗せてデコしちゃうというもの。1番最初に、キリの1ポーションのクリームチーズに塩コショウを両面軽く振ります。あくまでも微量です。お塩をミルで2回転、胡椒も2回転でOK。その上にちょっとだけ青のりをかけます。
この微量がいいんです。おいしさのバランスです。翻訳ではグリーンリーフと載っていますが、日本の海藻の青のりです。有機食品店で海外では購入できますし、比較的リーゾナブルです。今回をこれをベースにチコリの底にバターナイフで塗ります。
多めにチコリボートを20隻ぐらい作りたい時は、5ポーションです。1ポーションで4隻です。

調理時間は4隻で5分、20隻でも15分程度です。でもあまりのおいしさゆえにすぐになくなります。ミニトマトは静岡県産レッドオーレなどの🍅旬のブランド野菜がおすすめ、なければできるだけ甘さが際立つ、ミニトマトを使いましょう。チコリがない場合は、小さめのレタスで代用されてください。キッチンばさみで船の形にカッティングしてください。



Mediterranean-style appetizer "Chicory Bort," a celebrity-style petite appetizer made with chili cream cheese and green laver
I found chicory at the supermarket, so I made this.
In my experience, chicory can be stored in the refrigerator for more than a month and a half, so it is a convenient vegetable to buy when you see it in the store.
Even if three or so of the leaves on the surface turn light brown and are damaged, the inside is sometimes fine.
Today, I enjoyed decorating chicory with Kiri Kiri and green laver paste, which I am addicted to these days.
It's not cooking anymore, it's more like putting stickers on a child. In a way, it's a different kind of game.
It's very fun, and I hope you enjoy it as much as your children enjoy making sweets.
You can also display more purple cauliflower and apples to decorate your room.
It's almost time for the coming-of-age ceremony, and they are also useful for entertaining.
Baby leaves, which have been making frequent appearances in my blog corner lately, are another convenient vegetable pack. If you rinse them clean and drain them properly, they will keep for a week. Of course, you can store them in a container in the refrigerator. If it is lettuce, some of the torn lettuce will turn brown or purple after a day, and it will not look good. You have no choice but to destroy it. This is not the case with baby leaves. If you are a pain in the ass like Nanai, this may be a good choice for you.

Chicory boats are made by using chicory as a boat and decorating it with various things. First, sprinkle a portion of Kili's cream cheese with a little salt and pepper on both sides. Sprinkle salt and pepper lightly on both sides of the cream cheese. Sprinkle a little green laver on top.
This small amount is good. This is the balance of flavor. The translation says "green leaf," but it is a Japanese seaweed called aonori. You can buy it at organic food stores overseas, and it is relatively affordable. I used this as a base and spread it on the bottom of the chicory with a butter knife.
If you want to make more than 20 chicory boats, use 5 portions, or 4 boats per portion.
Cooking time is about 5 minutes for 4 ships, or 15 minutes for 20 ships. But they are so delicious that they disappear quickly. For mini tomatoes, I recommend Shizuoka vegetables such as Red Ole, or if you don't have them, use mini tomatoes that are as sweet as possible. If you don't have chicory, you can use small lettuce instead. Use kitchen scissors to cut it into a boat shape.
今年ブームな予感のメキシカン料理、アンチエイジングにいいと話題の、サーモン、チーズ、アボカド、ミント、鶏肉を利用した健康的なスナックを中心に記載しました。調理に手間をかけないことが、アンチエィジングの秘策だと、ハーバード大学医学部の専門家は唱えています。また油は、エキストラバージンオリーブオイルを使うことを推奨しています。
ナナイのカフェレシピ
今ブームのゴディバチョコレートを使った苺やアンチエィジングでブームなダークチョコを使ったレシピを中心に載せました。
チコリがいつももスーパーでおめにかけたので作ってみました。
チコリは経験上、冷蔵庫に入れておけば1か月半以上もつので、お店でみたら購入しておくと便利なお野菜です。
表面の葉っぱが3枚ほどうすい茶色で傷んでも、中身は大丈夫だったりします。
今日は、最近はまっている『キリ Kiri』と青のりのペーストをチコリに塗ってデコレーションを楽しんでみました。
もはやお料理というよりも、子供のシールを貼るような作業です。あるいみ別ゲーですね。
とても楽しいので、是非お子様とお菓子つくりのように楽しんでいただけたら幸いです。
お部屋の飾りつけにとおもって多めに紫カリフラワーやりんごをディスプレイしてもいいでしょう。
もう少しで成人式ですし、ちょっとしたおもてなしにも重宝します。
最近わたしのBLOGコーナーで頻繁に登場するベビーリーフも便利なお野菜パックのひとつです。綺麗にさらっと水洗いして、きちんと水気を切れば1週間は持ちます。もちろんタッパにいれて冷蔵庫保存です。これがレタスだとちぎったものは、1日たてば一部茶色とか紫に変色して見栄えがわるくなります。破棄しかありません。それがベビーリーフにはないのです。筆者ナナイのようなめんどくさい方にはいいかもしれません。

チコリボートとはチコリを船に見立てて、そこにいろいろ乗せてデコしちゃうというもの。1番最初に、キリの1ポーションのクリームチーズに塩コショウを両面軽く振ります。あくまでも微量です。お塩をミルで2回転、胡椒も2回転でOK。その上にちょっとだけ青のりをかけます。
この微量がいいんです。おいしさのバランスです。翻訳ではグリーンリーフと載っていますが、日本の海藻の青のりです。有機食品店で海外では購入できますし、比較的リーゾナブルです。今回をこれをベースにチコリの底にバターナイフで塗ります。
多めにチコリボートを20隻ぐらい作りたい時は、5ポーションです。1ポーションで4隻です。

調理時間は4隻で5分、20隻でも15分程度です。でもあまりのおいしさゆえにすぐになくなります。ミニトマトは静岡県産レッドオーレなどの🍅旬のブランド野菜がおすすめ、なければできるだけ甘さが際立つ、ミニトマトを使いましょう。チコリがない場合は、小さめのレタスで代用されてください。キッチンばさみで船の形にカッティングしてください。



Mediterranean-style appetizer "Chicory Bort," a celebrity-style petite appetizer made with chili cream cheese and green laver
I found chicory at the supermarket, so I made this.
In my experience, chicory can be stored in the refrigerator for more than a month and a half, so it is a convenient vegetable to buy when you see it in the store.
Even if three or so of the leaves on the surface turn light brown and are damaged, the inside is sometimes fine.
Today, I enjoyed decorating chicory with Kiri Kiri and green laver paste, which I am addicted to these days.
It's not cooking anymore, it's more like putting stickers on a child. In a way, it's a different kind of game.
It's very fun, and I hope you enjoy it as much as your children enjoy making sweets.
You can also display more purple cauliflower and apples to decorate your room.
It's almost time for the coming-of-age ceremony, and they are also useful for entertaining.
Baby leaves, which have been making frequent appearances in my blog corner lately, are another convenient vegetable pack. If you rinse them clean and drain them properly, they will keep for a week. Of course, you can store them in a container in the refrigerator. If it is lettuce, some of the torn lettuce will turn brown or purple after a day, and it will not look good. You have no choice but to destroy it. This is not the case with baby leaves. If you are a pain in the ass like Nanai, this may be a good choice for you.

Chicory boats are made by using chicory as a boat and decorating it with various things. First, sprinkle a portion of Kili's cream cheese with a little salt and pepper on both sides. Sprinkle salt and pepper lightly on both sides of the cream cheese. Sprinkle a little green laver on top.
This small amount is good. This is the balance of flavor. The translation says "green leaf," but it is a Japanese seaweed called aonori. You can buy it at organic food stores overseas, and it is relatively affordable. I used this as a base and spread it on the bottom of the chicory with a butter knife.
If you want to make more than 20 chicory boats, use 5 portions, or 4 boats per portion.
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