ナナイの大冒険

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とても美味しい自家製シーチキンの作り方

2021/07/14
Travel・Cooking
自家製 シーチキン ツナ まぐろ おいしい
今日はシーチキンの作り方を日本語版と英語でご説明します。

シーチキンっていうのは商標登録名なので、これを英語で表現すると

How to make preserved tuna in oil なんですが、検索したらわかりやすいようにしています。



自家製シーチキンの作り方


調理時間:30分以下

マグロやカツオの刺身がサクの状態でセールのときなど、自家製ツナを作るのがいいですよ。←推薦

市販品のツナ缶よりも、食べ応えもある出来栄えで、お刺身の値段によってはとっても安上がりですね。

オイルがもったいないと考えちゃうかもしれませんが、ツナに使った油は冷蔵保存しておき、スパゲッティ、炒め物、サラダ、焼きご飯など使える便利油になるのでご心配なく。

【保存の目安:冷蔵で2週間ほど】

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自家製シーチキンの材料

マグロかカツオの刺身1サク 280gから400g程度
塩 … 小さじ2/3
にんにく … 1かけ
黒胡椒(粒) … あれば10粒ほど
ローリエ … 好みで1枚
油 … 1カップ弱ほど
※油の分量は参考程度に。種類はひまわり油、グレープシード油、サラダ油、なたね油、米油、オリーブオイルなど、植物性の好みの油などお好みで選択してください。


How to make homemade sea chicken

Cooking time: less than 30 minutes

When tuna or bonito sashimi is on sale in crispy condition, you can make homemade tuna. Recommendation

The result is more satisfying than store-bought canned tuna, and depending on the price of the sashimi, it's very cheap.

You might think that the oil is a waste, but don't worry, the oil used for the tuna can be refrigerated and becomes a useful oil that can be used for spaghetti, stir-fries, salads, baked rice, etc.

[Approximate storage time: about 2 weeks refrigerated].


Ingredients for homemade sea chicken

1 saku of tuna or bonito sashimi, about 280g to 400g
Salt ... 2/3 teaspoon
Garlic ... 1 clove
Freshly ground black pepper ... about 10 grains, if available
Laurier - 1 piece, if desired
Oil ... just under 1 cup
The amount of oil is for reference only. You can use sunflower oil, grapeseed oil, salad oil, rape seed oil, rice oil, olive oil, or any other vegetable oil of your choice.

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