ゴールドピザの作り方 ハンドメイドでいかが? シーフード編
ゴールドピザの作り方 ハンドメイドでいかが? シーフード編
今回はいつも作ってる手作りピザを御紹介します
ネーミングはゴールド ハンドメイド ピザにしてみました。
黄金の輝きが秋の季節にぴったりではありませんか?
出来上がりに食用金箔を乗せたら本当にそうなっちゃいます!!
でも金色に見える工夫を施してみました。
宅配ピザを自宅で~^^;よりも自宅でも美味しくできる素材を作って楽しみましょう
できあがりのイカとコーンのピザ


ブラックタイガーを使ったシーフードピザと おとなりはピザの生地にベルギーチョコを細かく砕いて練りこんだもの
どちらもパン屋さんやデリカテッセンでおなじみですね。
自分で作ったほうが断然美味しいし、出来立ての熱々のピザが2枚できるので
お得で楽しいです。
お友達のところに遊びに行くのにちょっとした手土産にもおすすめ♥




■ゴールドピザについて■
まず簡単な作り方を載せます
【イタリア人のシェフで5つ星ホテルの総料理長の経験もあるリアフレから30年以上前ににならったもの】
一人暮らしの男子の方でも本格的に、お安い材料で贅沢感を味わえるレシピにしました。
だから王道ゴールドレシピと言っても過言ではありません。
覚えて彼女のさんや奥様のお誕生日にご披露するのもお薦めです。
ちなみに筆者ナナイはピザ制作歴30年位です。
◆材料
ピザLL2枚分
①強力粉 350g 牛乳またはお水 175cc~200cc(若干の誤差は自分で調整)
※小麦粉類はできれば業務用スーパーで購入したほうが味が本格的にできます。予算も安価です。
ドライイースト 10g 砂糖25g 塩小さじ1
ブラックタイガー適当、イカ適当、チーズ適当、手作りピザソースまたはトマトピューレ
このチーズは、適当と書きましたが、ゴーダチーズ、チェダーチーズ、エダムチーズ、コルビージャックなどお好みで選んでください。
チーズスライサーで、上から散らすように削ると風味豊かになります。手作りピザは、お好みのチーズがポイントです。
保存料が入ってないものを専門店かスーパーで選んでください。
仕上げのハープ:イタリアンパセリ、オレガノ、バジルなどもあるといいでしょう。
◆作り方
1.最初に①をパン焼き器具で練り50分発酵させるか、機械がないときは自分で20分ぐらいかけて生地を練ります
手に生地がつかなくなったら、ボールにいれたまま50分発酵させます。ラップをかけましょう
2.その間に海老の仕込みをします。皮をむりたり・・・
3.1次発酵が終わったら、①の生地を2等分にして、オーブンペーパを円形に2枚切り、生地をサイズに合わせて作ります。


4.お好みの材料をのせて(海老、オニオン、マッシュルーム、シーチキン、まぐろ、ダイストマト、ピザ屋さんで人気の具にしても楽しいかも)
5.具をのせたら40分間二次発酵させます。オーブンで40度で40分でもいいですが、室温で50分ぐらいで十分
6.家庭用だと、200度のオーブンで28分ぐらいで出来上がりです。業務用オーブンだと15分で大丈夫ですね。
ご家庭でも260度まで温度調整ができる場合は13分(余熱時間を含め)です。
ガスコンロの下のグリルですと弱火で10分程度でしょう。そのときは、最後にフライパンなどで裏は茶色の焦げ目がうっすらとつくまで焼いてください。オーブンいらずになります。


◆About Gold PizzaFirst of all, here is a simple recipe
This is a recipe that I learnt over 30 years ago from one of my best friends who is be an Italian chef who has worked as an executive chef in a 5 star hotel in Grosvenor House House in London.

We have made this recipe so that even men who live alone can enjoy the luxury of authentic, inexpensive ingredients.
So it's no exaggeration to say it's a royal gold recipe.
It's a recipe you can learn and show off to your girlfriend or your wife on her birthday.
By the way, I, Nanai, have been making pizzas for about 30 years.
Ingredients
For 2 pizza rolls
1) 350g strong flour
2) 175cc-200cc milk or water (adjust slightly by yourself)
If possible, it is better to buy flour from a commercial supermarket for a more authentic taste. It is also cheaper.
10g dry yeast 25g sugar 1 teaspoon salt
Black tiger, squid, cheese, homemade pizza sauce or tomato puree
This cheese is suitable, but you can use Gouda, Cheddar, Edam, Colby Jack or any other cheese you like.
Use a cheese slicer to sprinkle the cheese over the top for extra flavour. The key to homemade pizza is the cheese of your choice.
Choose one without preservatives, either from a specialist shop or supermarket.
A finishing harp: Italian parsley, oregano or basil is also a good idea.
How to make
1. First, knead the dough with a bread machine for 50 minutes, or if you don't have a machine, knead the dough yourself for 20 minutes.
When the dough no longer sticks to your hands, leave it to ferment in a bowl for 50 minutes. Cover with plastic wrap.
In the meantime, prepare the prawns. Peel the skin...
3. After the first fermentation is finished, divide the dough into two equal parts and cut two circular sheets of baking paper to size.
See picture
4. Top with your choice of ingredients (prawns, onions, mushrooms, sea chicken, tuna, diced tomatoes, or any of the pizzeria favourites).
5. after the filling has been added, leave to ferment for 40 minutes. (You can do this in the oven at 40°C for 40 minutes, but 50 minutes at room temperature will be enough.
6. In a domestic oven, it takes about 28 minutes at 200°C. In a professional oven, it takes only 15 minutes. In a commercial oven, 15 minutes is enough.
At home, if the temperature can be adjusted up to 260°C, it will take 13 minutes (including preheating time).
If you are using a grill under a gas hob, it will take about 10 minutes on a low heat. If you are using a grill under a gas stove, cook for about 10 minutes on a low heat, then finish cooking in a frying pan until the underside is lightly browned. You won't need an oven.
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