Kiriキリのクリームチーズで作るセレブ風プチ前菜 トリコロールミニバイト 地中海風アペタイザー

2022年01月09日
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Grocery
今話題のベル・ジャポン 伊藤ハムから販売中のKiriキリ
このキリのクリームチーズを使って今回は美味しいトリコロールミニバイト地中海風を作っちゃいます。
材料はKiriのクリームチーズ、ベビーリーフ1パック、ミニトマトです、青のりです。
地中海風は前回のシリーズからお馴染みですよね

Kiriクリームチーズはベル・キューブと若干味わいが違って、違いといえば、もっと柔らかめで、塩味があまりないです。
日本人だと雪印・六甲バター・ロルフ・明治乳業・雪印などは塩味がきいてるのが基本かとおもいますが、実は欧米人は塩味に敏感なので、あまり日本のチーズ好まないのです。
というわけで、初めて食される方はKiriは苦手かもしれません。でも言い方を変えたら、デザートチーズとして果物などともまぜて使えます。柔らかいので混じるのも簡単。



kirigazou1a.jpg

箱を開けるとポーションになっています。アルミホイールで小さくくるまっているので取り出しやすいです。このデザイン30年前も同じでした。


地中海風トリコロールミニバイト『Toricoloole Mini Bite』は欧米のセレブのレセプション(個展や学会の打ち上げ、会社での歓迎会他)でシャンパンやワインと一緒に出される定番の前菜メニューです。
これにオリーブオイルなどをつけて、クラッカーと一緒にでたり、生ハムを添えたりして召し上がります。

今回はKiriキリの1個のポーションにまず岩塩(ピンク岩塩)か通常の塩、胡椒を両面振りかけ、最後に青のりをパラっとさせてから4等分してから使っています。

最初にベビーリーフを使っていますが、これが欧州ならバジルを使ったりします。でも日本だとなかなか今の1月の時期はスーパーに並びません。ここは妥協で彩のいいベビーリーフにしました。

あとは画像をご参照くださいませ。

kiriape1a.jpg

kiriape1b.jpg
青のりを使うことによって、通常のクリームチーズにチーズとは違う深い味わいとコクとなつかしさが生まれますので、リピートしていくつでも食べたくなります。ここがポイントです。5分で12個は作れますが、多めに準備してください。



次回は地中海風チコリポートをご紹介します。






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スーパー三和 ららぽーと沼津店
筆者ナナイがおやつの材料を購入している場所です。この他にも利用しているお店は近隣に沢山ありますが、こちらのお店は静岡県初の出店なので応援しています。



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Kiri Kili, now on sale from Belle Japon Itoham.

I'm going to use this Kiri cream cheese to make delicious Tricolor Mini Bites Mediterranean style.
The ingredients are Kiri cream cheese, a package of baby leaves, small tomatoes, and green laver.
You're familiar with the Mediterranean style from the last series.

Kiri cream cheese has a slightly different taste from Bell-Cube, the difference being that it is softer and less salty.
In fact, Westerners are sensitive to saltiness, so they don't like Japanese cheeses very much.
So, if you are new to Kiri, you may not like it. But in other words, you can use it as a dessert cheese, mixing it with fruits and other foods. It is soft and easy to mix.

minibitekiria1.jpg

When you open the box, you will find it in portions. It's easy to take out because it's wrapped in a small aluminum wheel. This design was the same 30 years ago.

Toricoloole Mini Bite" is a standard appetizer served with champagne or wine at celebrity receptions in Europe and the United States, such as the launch of a solo exhibition or conference, or a welcome party at a company.
It is often served with olive oil and crackers, or with prosciutto.

This time, I used a portion of Kiri Kiri, first sprinkling both sides with rock salt (pink rock salt) or regular salt and pepper, and then sprinkling some green laver on top before quartering it.

I use baby leaves first, but if it were in Europe, I would use basil. In Europe, I would use basil, but in Japan, it is not readily available in supermarkets in January. I decided to compromise and use a colorful baby leaf here.

Please refer to the picture for the rest.

The use of green laver gives the cream cheese a deep, rich, and nostalgic flavor that is different from that of regular cheese, so you will want to eat as many as you can on repeat. You can make 12 of these in 5 minutes, but be sure to prepare more.

Next time, I will introduce the Mediterranean-style chicory port.


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ナナイ
Posted by ナナイ
 英国・北米に在住歴20年程度。マルチリンガルですが、日本に帰国して10年余り。欧米人向けのファッションデザインもやってます。『どんなに英語が苦手でもコツさえつかめれば短期で習得可能』というと日本と欧米の季節感のあるイベント情報、欧州の大型店舗の販売事情やサービス、デザイン、アート、食文化も記事にしています。画像に関しては掲載許可をもらったものだけ載せています。スーパー関連は本社と交渉しております。1月18日以前のものまで了承されています。
nanai@relileli.jp

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